حداکثر سقف وام حوزه گردشگری در یزد ۹۰۰ میلیون تومان تعیین شد
سرپرست اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی یزد گفت: سقف وام به واحدهای صنعت گردشگری متاثر از شیوع ویروس کرونا در استان بر پایه نوع فعالیت، مقیاس واحد صنفی، درجه و ستاره تاسیسات در این حوزه ۱۶ تا ۹۰۰ میلیون تومان و سود آن ۱۲ درصد است.
روابط عمومی اداره کل تعاون یزد، عماد تشکری افزود: دولت در اول سال ۹۹، ۶ تا ۱۶ میلیون تومان وام را برای ۱۴ رسته شغلی آسیب دیده در ازای حفظ اشتغال، اختصاص داد و با توجه به خسارت وارده به صنعت گردشگری و محدودیتهای اعمال شده برای سفر، براساس مصوبه جدید تلاش شد سقف حمایتهای جبرانی برای حوزه گردشگری افزایش یابد.
وی اظهار داشت: فعالان حوزه گردشگری برای آغاز پرداخت وام از دوره تنفس برخودار شدند و بازپرداخت اقساط وام از اول اردیبهشت ماه سال ۱۴۰۰ است.
تشکری ادامه داد: پرداخت تمامی هزینهها و بدهیهای فعالان گردشگری (مالیات سالهای گذشته، حق بیمه کارفرمایی، بازپرداخت اقساط بانکی، قبوض حاملهای انرژی) تا پایان سال ۹۹ به تعویق افتاده است.
سرپرست اداره کل تعاون یزد در خصوص تسهیلات برای این واحدها گفت: براساس دستورالعملهای ابلاغی، راهنمایان گردشگری ۲۰ میلیون تومان، دفاتر خدمات مسافرتی ۱۵۰ تا ۳۰۰ میلیون تومان، شرکتهای حمل و نقل گردشگری ۸۰ میلیون تومان و مؤسسه های آموزش گردشگری ۶۰ میلیون تومان میتوانند تسهیلات دریافت کنند.
وی همچنین اضافه کرد: مسوولان اقامتگاههای بومگردی و سنتی براساس تعداد اتاق، مساحت و درجه واحد می توانند ۸۰ تا ۲۰۰ میلیون تومان وام دریافت کنند، برای هتل ها نیز بر اساس مصوبه ستاد ملی کرونا، بر حسب ستاره و تعداد اتاق از ۲۰۰ تا ۹۰۰ میلیون تومان و هتلآپارتمانها، متلها و مهمان پذیرها هم به تفکیک درجه و تعداد اتاق از ۲۰۰ تا ۳۵۰ میلیون تومان تسهیلات می توانند دریافت کنند.
تشکری خاطرنشان کرد: مسوولان سفرهخانههای سنتی و واحدهای پذیرایی بینراهی، مراکز سرگرمی و تفریحی، مجتمعهای گردشگری و آبدرمانی که از وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی مجوز فعالیت دارد، براساس نوع و درجه واحد میتوانند ۱۰۰ تا ۳۵۰ میلیون تومان تسهیلات دریافت کنند.
به گفته وی براساس ماده چهار ذستورالعمل ابلاغی، آن دسته از فعالان و تأسیسات گردشگری که قبل از ابلاغ این دستورالعمل (به استناد دستورالعمل قبلی) از تسهیلات مربوط به مشاغل و رستههای آسیب دیده از کرونا استفاده کردهاند، چنانچه دوباره درخواست دریافت وام داشته باشند، پرداخت مابهالتفاوت مبلغ درخواستی در قالب تسهیلات مطابق این دستورالعمل امکان پذیر است.
در گزارش اداره کل تعاون یزد به تعداد واحدهایی که در سال جاری وام پرداخت شده و همچنین واحدهای متضرر از کرونا اشاره ای نشده است.
مبلغ و تضمینهای وام کرونا ویژه گردشگری اعلام شد
به دنبال تصویب تسهیلات جدید حمایت از گردشگری از مبلغ ۱۶ تا ۹۰۰ میلیون تومان، معاون گردشگری مبلغ وام هر یک از گروههای شغلی گردشگری و تضمینها و وثیقههای مورد نیاز برای دریافت این وام را اعلام کرد.
این تسهیلات که مصوبه مهرماه ستاد مقابله با کرونا را دارد به کلیه کسب و کارهای گردشگری با توجه به نوع فعالیت، بزرگی و کوچکی واحد، درجه و ستاره اختصاص مییابد. بر این اساس، تاسیسات گردشگری میتوانند از حداقل ۱۶ میلیون تومان تا ۹۰۰ میلیون تومان وام بانکی با نرخ سود ۱۲ درصد و با دوره تنفس حدود شش ماه بهرهمند شوند.
مبلغ این وام به تفکیک برای راهنمایان گردشگری ۲۰ میلیون تومان، دفاتر خدمات مسافرتی بین ۱۵۰ تا ۳۰۰ میلیون تومان، شرکتهای حمل و نقل گردشگری ۸۰ میلیون تومان، موسسات آموزش گردشگری ۶۰ میلیون تومان، شرکتهای عامل تطبیق ۵۰ میلیون تومان، ارزیابان و عوامل تطبیق ۱۶ میلیون تومان، اقامتگاههای بومگردی و سنتی براساس تعداد اتاق، مساحت و درجه واحد بین ۸۰ تا ۲۰۰ میلیون تومان، هتلها بر حسب ستاره و تعداد اتاق از ۲۰۰ تا ۹۰۰ میلیون، و هتل آپارتمانها، متلها و مهمانپذیرها به تفکیک درجه و تعداد اتاق از ۲۰۰ تا ۳۵۰ میلیون تومان تعیین شده است.
همچنین سفرهخانههای سنتی و واحدهای پذیرایی بینراهی، مراکز سرگرمی و تفریحی، مجتمعهای گردشگری و آبدرمانی دارای مجوز فعالیت از وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی براساس نوع و درجه واحد بین ۱۰۰ میلیون تا ۳۵۰ میلیون تومان میتوانند دریافت کنند.
مبلغ وام حمایت از گردشگری برای هر یک از رستههای شغلی
۱
ارزیابان و عوامل تطبیق
۱۶ میلیون تومان
۲
راهنمایان گردشگری
۲۰ میلیون تومان
۳
شرکتهای عامل تطبیق
۵۰ میلیون تومان
۴
موسسات آموزش گردشگری
۶۰ میلیون تومان
۵
شرکتهای حمل و نقل گردشگری
۸۰ میلیون تومان
۶
اقامتگاههای بومگردی (به حسب تعداد اتاق، مساحت و درجه)
از ۸۰ تا ۲۰۰ میلیون تومان
۷
هتل آپارتمان، متل، مهمانپذیر (به تفکیک درجه و اتاق)
از ۲۰۰ تا ۳۵۰ میلیون تومان
۸
سفرهخانه سنتی، پذیرایی بینراهی، مراکز سرگرمی و تفریحی، آبدرمانی (زیرنظر وزارت گردشگری)
از ۱۰۰ تا ۳۵۰ میلیون تومان
۹
هتل (به حسب ستاره و تعداد اتاق)
از ۲۰۰ تا ۹۰۰ میلیون تومان
۱۰
دفتر خدمات مسافرتی
از ۱۵۰ تا ۳۰۰ میلیون تومان
با وجود تصویب این تسهیلات اما معاون گردشگری از مشمولان دریافت این تسهیلات درخواست کرد فعلا به بانکها مراجعه نکنند. بنا بر اظهارات فعالان گردشگری، بانکها نسبت به ابلاغ این مصوبه ابراز بی اطلاعی میکنند، ولی تیموری گفته: لازم است ابتدا اطلاعات واحدها توسط ادارات کل استانی در اختیار معاونت گردشگری قرار گیرد و سپس در سامانه کارا بارگذاری شود و در مرحله بعد ثبت نام افراد انجام پذیرد.
مهلت ثبتنام برای دریافت تسهیلات جدید تا پایان آذرماه تعیین شده است. بنابر اظهارات معاون گردشگری، نیاز است برای تسریع در پرداخت تسهیلات کرونا فعالان گردشگری چنانچه در قالب راهنمایان گردشگری و یا دفاتر خدمات مسافرتی جای میگیرند در سامانه دفاتر به نشانی ta.mcth.ir اطلاعات خود را بارگذاری کنند و در صورتی که در گروه سایر واحدها قرار دارند با ورود به سامانه تاسیسات گردشگری موسوم به «جانا» به نشانی myst.mcth.ir اطلاعات مربوط را ثبت کنند.
معاون گردشگری با انتشار متن مصوبه جلسه سی و نهم ستاد ملی کرونا درخصوص تسهیلات کسب و کارهای آسیبدیده در حوزه گردشگری اعلام کرد: این تسهیلات از محدودیتهای متعارف در تسهیلات بانکی {شامل بدهی غیرجاری متقاضی و ذینفعان، رعایت نسبت مالکانه، مفاد «دستورالعمل رعایت شاخصهای مالی در اعطای تسهیلات سرمایه در گردش به اشخاص حقیقی و حقوقی توسط بانکهای دولتی به منظور بهرهمندی از تسهیلات، ارائه استعلام مالیاتی موضوع تبصره (۱) ماده (۱۸۶) قانون مالیاتهای مستقیم و چکهای برگشتی متقاضی و ذینفعان (که از تاریخ ۱۳۹۹/۱/۲۰ لغایت ۱۳۹۹/۳/۳۱ ایجاد شده است) مقرر در ماده (۵) مکرر الحاقی به قانون صدور چک} (به استناد مصوبه جلسه مورخ ۱۳۹۸/۱۲/۲۶ ستاد ملی مبارزه با کرونا) مستثنی خواهد بود.
تضمینها و وثیقههای درنظر گرفتهشده برای متقاضیان این تسهیلات نیز به این شرح است:
ردیف
مبلغ تسهیلات
نوع وثیقه
سقف مبلغ وثیقه
تا ۱۶ میلیون تومان
سفته فرد متقاضی یا چک به تشخیص بانک
۱.۵ برابر اصل و سود تسیهلات
۱۶ تا ۴۸ میلیون تومان
سفته فرد متقاضی یا چک به تشخیص بانک + یک ضامن (واحد اقتصادی دیگر یا کارمند
۱.۵ برابر اصل و سود تسهیلات
۴۸ تا ۱۶۰ میلیون تومان
سفته فرد متقاضی یا چک به تشخیص بانک + ۲ ضامن (واحد اقتصادی دیگر یا کارمند
۱۶۰ تا ۲۰۰ میلیون تومان
سفته فرد متقاضی یا چک به تشخیص بانک + ۳ ضامن (واحد اقتصادی دیگر یا کارمند
از ۲۰۰ میلیون تومان بالاتر
ارائه تضمین صادره از سوی صندوقهای ضمانت و یا بنا به تشخیص بانک ارائه وثایق متعارف
معاون گردشگری همچنین گفته است: چنانچه تاسیسات گردشگری در سری قبل مبلغ کمتری گرفته باشند میتوانند مابهالتفاوت آن را از بانک دریافت کنند.
پیشتر مبلغ این تسهیلات برای بخش گردشگری از ۶ میلیون تا ۱۶ میلیون تومان بود که در ازای حفظ شغل اختصاص مییافت. رقم پایین این وام با توجه به میزان خسارتهای تحمیلی ویروس کرونا به صنعت گردشگری با اقبال چندانی روبهرو نشد. در مصوبه جدید بازپرداخت این تسهیلات و بدهیهایی همچون مالیات سالهای گذشته، حق بیمه کارفرمایی، اقساط بانکی، قبوض حاملهای انرژی و بازپرداخت اقساط وام اول کرونا تا پایان امسال به تعویق افتاده است.
حسین اربابی، مدیرعامل کانون جهان گردی و ایران گردی به تصویب وام 500 میلیارد تومانی در هیئت مدیره یکی از بانکها اشاره کرد و افزود: «این وام سفر با سود 4 درصدی برای عموم مردم در نظر گرفته شده که البته احتمال افزایش آن تا 20 هزار میلیارد تومان وجود دارد.
او با بیان اینکه تحقق این موضوع بستگی به وزارتخانه خواهد داشت، افزود: «این وام که چهار ماه تنفس دارد و مدت بازپرداخت آن نیز هشت ماهه است، می تواند عاملی برای تحریک بازار و تقاضا باشد.
اربابی با اشاره به اینکه این تفاهم نامه در چند روز آینده نهایی می شود، ادامه داد: «با تزریق این رقم به حوزه گردشگری، ریسک بانکها برای پرداخت تسهیلات به تأسیسات گردشگری نیز پایین خواهد آمد.
لینک کوتاه
تمامی مطالب مجله آنلاین وامیابی توسط گروه وامیابی ترجمه و تدوین گردیده است. هرگونه کپی برداری از مطالب این سایت بدون ارجاع لینک مستقیم به سایت وامیابی طبق ماده 12 قانون جرایم رایانه ای ممنوع بوده و پیگرد قانونی دارد.
نام شما : * این قسمت نباید خالی باشد
نظر شما : * این قسمت نباید خالی باشد