مباحثی که در این نوشتار بررسی می گردد:
سرمایه گذاری در خارج از کشور و شرایط عمومی آن
با توجه به اینکه به خصوص در سال های اخیر، در کشور ایران با نوسانات ارز مواجه بوده ایم، برخی از افراد تصمیم دارند که در کشورهای خارجی اقدام به سرمایه گذاری نمایند. بدین ترتیب هم در راستای سود شخصی خود عمل می کنند و هم باعث ارز آوری به داخل کشور می شوند و تاثیر مثبتی بر اقتصاد کشور نیز خواهند گذاشت. از زمانی که فرد تصمیم به سرمایه گذاری در خارج از کشور می گیرد تا زمانی که این سرمایه گذاری انجام شود، مراحلی باید طی گردد و ابهاماتی باید رفع شوند. یکی از اولین اقدامات برای سرمایه گذاری خارجی انتخاب کشور مناسب برای سرمایه گذاری می باشد. نزدیک به 200 کشور در سراسر جهان وجود دارد، چه فاکتورهایی را باید برای انتخاب بهترین کشور برای سرمایه گذاری در نظر گرفت؟ میزان سود کسب شده از سرمایه گذاری، امنیت سرمایه گذاری و ریسک پایین از دست رفتن سرمایه، رفاه و آرامش اجتماعی در کشور مقصد، آینده فرزندان ما در کشور مقصد، آب و هوای کشوری که در آن سرمایه گذاری می کنید؛ این ها همه فاکتورهایی هستند که می توانند در انتخاب یک کشور مناسب برای سرمایه گذاری در خارج از کشور نقش داشته باشند. حال کدام فاکتور از اهمیت بیشتری برخوردار است و با چه ابزاری می توان این مسائل را سنجید؟
سرمایه گذاری بدون ریسک در خارج از کشور با سود دهی بالا
آیا روشی برای سرمایه گذاری وجود دارد که ریسک از دست رفتن سرمایه نداشته باشد؟ آیا امکان سرمایه گذاری با ریسک کم و سود دهی بالا وجود دارد؟ شرایط لازم برای انتخاب بهترین کشور برای سرمایه گذاری چیست؟ بهترین روش سرمایه گذاری در خارج از کشور کدام است؟ این ها سوالاتی است که ممکن است برای افرادی که قصد سرمایه گذاری در خارج از کشور را دارند پیش آید. سرمایه گذاری مطمئن در خارج از کشور با سود دهی بالا نیازمند بررسی دقیق شرایط کشور مقصد می باشد. به عنوان مثال برای سرمایه گذاری در خارج از کشور بررسی شرایط کنترل فساد در سیستم قضایی کشور مقصد حائز اهمیت می باشد زیرا در زمان مشکلات احتمالی در سرمایه گذاری نیاز است بدون تبعیض مسئولان کشور مقصد اقدام نمایند. یکی دیگر از شرایط لازم برای بررسی برای سرمایه گذاری در خارج از کشور مبحث عرضه و تقاضا می باشد. از شرایط دیگر سرمایه گذاری در خارج از کشور انتخاب روش درست برای سرمایه گذاری می باشد. به عنوان مثال در روش کارآفرینی در بعضی کشورها امکان عدم موفقیت شرکت وجود دارد و به همین دلیل امکان از دست رفتن سرمایه نیز وجود دارد. یکی از روش های کم ریسک سرمایه گذاری در خارج از کشور خرید ملک در کشور مقصد می باشد. در این روش باید کشور مقصد مورد بررسی دقیق قرار گیرد به عنوان مثال کشور سوئیس کشور مناسبی برای خرید ملک نمی باشد زیرا امکان سود دهی کمتری دارد. یا به عنوان مثال در شهر لندن انگلستان احتمال سود دهی از بابت ارزش ملک و سود اجاره وجود دارد زیرا میزان تقاضای خرید ملک در این شهر بسیار است. از مزایای این روش ریسک پایین کلاهبرداری در این روش می باشد.
سرمایه گذاری در خارج از کشور و اخذ اقامت
سرمایه گذاری در خارج از کشور به روش های متفاوتی امکان پذیر است، شامل شرکت در بورس، خرید اوراق قرضه، ثبت شرکت با اقسام متنوع آن از جمله ایجاد شعبه یا نمایندگی و یا شرکت های مستقل، کارآفرینی، خرید ملک و … که هر کشور قوانین خاص خود را داشته و ممکن است این سرمایه گذاری برای اشخاص آثار اقامتی داشته باشد و یا خیر. بنابراین گام اول برای انتخاب کشور مناسب برای سرمایه گذاری، مشخص نمودن هدف شما از سرمایه گذاری در خارج از کشور می باشد.
بیشتر سرمایه گذاری ها نیاز به نظارت و مدیریت شما دارند بنابراین معمولا بهتر است همراه با سرمایه گذاری در کشور مورد نظر خود اقامت نیز داشته باشید تا بتوانید با رفت و آمد به کشور مقصد، رسیدگی کامل بر امور داشته باشید. در صورتی که امکان رفت و آمد به کشور مقصد ممکن نیست، باید بیزینس هایی جهت سرمایه گذاری در خارج از کشور انتخاب شود که نیاز به رسیدگی ندارد، از جمله این سرمایه گذاری ها می توان به خرید ملک در خارج از کشور اشاره نمود که نیاز به حضور مدام شما ندارد. البته خرید ملک در کشورهایی که لزوماً استانداردهای سرمایه گذاری در آن ها رعایت شود. در خصوص این استاندارد ها در ادامه توضیح خواهیم داد.
بنابراین اگر هدف شما کسب اقامت از طریق سرمایه گذاری در خارج از کشور است، در انتخاب کشور مناسب و روش مناسب سرمایه گذاری باید دقت نمایید. چرا که همه روش های سرمایه گذاری در همه کشور ها منجر به اخذ اقامت نمی شود. به عنوان مثال شما از طریق خرید ملک در اسپانیا می توانید اقامت این کشور را کسب نمایید اما خرید ملک در اتریش منجر به اخذ اقامت نخواهد شد.
یکی از پیچده ترین انواع سرمایه گذاری در خارج از کشور، ثبت شرکت می باشد. معمولاً قانون اغلب کشور ها به این صورت است که شما با ثبت شرکت به تنهایی نمی توانید اقامت بگیرید و حتما باید یک طرح تجاری قوی ارائه دهید و مبلغ مشخصی را سرمایه گذاری نمایید. اغلب ارائه یک طرح تجاری قوی، با توجه به اینکه اکثر متقاضیان در کشور مقصد اقامت ندارند و آشنایی کامل با بازار کشور ندارند، چالش بزرگی محسوب می شود. حداقل مبلغ سرمایه گذاری برای اخذ اقامت از طریق ثبت شرکت نیز، در بیشتر کشورها مبلغ هنگفتی است و معمولاً افرادی که هنوز کشور مقصد را از نزدیک ندیده اند تمایل ندارند از ابتدا از این طریق اقدام نمایند.
از این رو گروه تامین وام یابی بهترین سرمایه گذاران رو دور هم جمع کرده و برای راحتی شما بهترین تدبیر رو ارائه داده است . با لینک زیر خودتون قضاوت کنید .
سرمایه گذاری در خارج از کشور و منفعت ملی
به منظور اجتناب از کاهش ارزش سرمایه، سرمایه گذاری در خارج از کشور گزینه ای اقتصادی و هوشمندانه محسوب می شود. البته صحبت از سرمایه گذاری خارجی، برای عده بسیاری مطلوب نیست از این جهت که اعتقاد بر آن دارند که خارج کردن پول و سرمایه از کشور می باشد. اما این دیدگاهی اشتباه بوده و با وجود نوسانات بالای قیمت ارز، سرمایه گذاری خارجی به نفع کشور می باشد. ایرانیانی که در سهام های خارجی سرمایه گذاری نموده اند، امروز مشابه راه تنفسی برای اقتصاد کشور عمل می کنند که دلار و یورو را به کشور باز می گردانند. تصمیم درستی که توسط دولت در چند سال اخیر اتخاذ شده، سرمایه گذاری در چند کشور با شرایط اقتصادی مطلوب می باشد. برای مثال سرمایه گذاری در سهام BMW و PORSCHE به نفع کشور می باشد. اما عدم صحبت راجع به سرمایه گذاری خارجی، موجب ناآگاهی مردم شده و باعث می شود تحت تأثیر تبلیغات، اقدام به سرمایه گذاری در کشورهای نامطلوب نمایند. برای مثال سرمایه گذاری در ترکیه یا امارات متحده عربی. در بخش های بعدی به طور کامل راجع به این قضایا صحبت شده و به امنیت سرمایه گذاری در خارج از کشور می پردازیم.
سرمایه گذاری در کانادا
سرمایه گذاری در خارج از کشور و امنیت آن در کشورهای مختلف
اولین و مهم ترین موضوعی که باید در بحث سرمایه گذاری در خارج از کشور بدان توجه نمود، امنیت سرمایه گذاری و بحث مصادره اموال خارجیان توسط دولت هاست. باید دقت نمود آیا دادگاه های این کشور تحت تسلط دولت است یا بالعکس؟ تا چه حد نظام قضایی کشور موردنظر عادلانه برخورد نموده و حقوق افراد را پایمال نمی نماید؟ پاسخ به این سئوالات شما را جهت انجام سرمایه گذاری مدبرانه کمک نموده و به سمت یک سرمایه گذاری مطمئن و سودده راهنمایی می نماید.
به عنوان کشوری مطمئن با نظام قضایی عادل و مقتدر، می توان انگلیس را نام برد. در صورتی که شما حتی با بزرگ ترین سران این کشور مجادله داشته باشید، با تسلی خاطر از احقاق حق به دادگاه مراجعه می نمایید، چرا که دادگاه به عدالت، قضاوت می نماید. نمونه این موضوع در اختلاف چند ایرانی و یکی از بانک های مطرح انگلستان مشاهده شد که با شکایت ایرانیان، دادگاه فارغ از جبهه گیری یکطرفه، به نفع چندتن ایرانی، رأی صادر نمود.
در بعضی کشورها قاضی به صورت فرمایشی عمل می کند و تحت تأثیر برخی عوامل و افراد اقدام به صدور رأی می نماید برای مثال در برخی کشورهای عربی، رشوه در تصمیمات قاضی و نحوه برخورد دادگاه تأثیرگذار است. برای شناخت کشورها از جنبه امنیت سرمایه گذاری باید دادگاه ها و نظام قضایی آن کشور مطالعه شود. در صورتی که در نظام قضایی کشوری فساد باشد آن کشور رو به ویرانی می رود. اما اگر دولت کشوری دچار فساد باشد و از دادگاه های قوی و نظام قضایی مطلوب و فساد ناپذیری برخوردار باشد، در نهایت منجر به پاکسازی دولت شده و کل سیستم به روند درست باز می گردد. این موضوع، نشان از قدرت و تأثیرپذیری کل کشور از نظام قضایی وارد بر آن دارد. در صورتی که در کشوری آزادی بیان نباشد، آن کشور از جهت امنیت سرمایه گذاری نیز قابل اطمینان نمی باشد، برای مثال در ترکیه چندین روزنامه نگار دستگیر شدند، چرا که وقتی شرایط برای مردمان آن کشور و توابع آن مطلوب نیست، انتظار برخوردی درست با سرمایه گذار خارجی دور از ذهن می باشد. بنابراین با توجه به اهمیت بحث امنیت سرمایه گذاری در خارج از کشور، می توان دریافت که این چنین کشورهایی قابلیت سرمایه گذاری خارجی ندارند.
در ادامه نمودار احتمال مصادره اموال در چند کشور جهت اطلاع شما عزیزان آورده شده است. موارد سوءاستفاده و نقض قرار داد توسط دولت، خطرات مربوط به عملکرد سیستم قضایی و همچنین تغییرِ منفیِ احتمالیِ نگرش نسبت به سرمایه گذاران خارجی در این شاخص مورد بررسی قرار گرفته است. عدد 7 مربوط به پرخطرترین کشورها جهت سرمایه گذاری خارجی و عدد 1 مطمئن ترین جهت سرمایه گذاری به دلیل عدم تبعیض میان مهاجران و شهروندان استنباط می شود.
نرخ مصادره املاک در امارات
حال آنکه این نمودار در کشورهایی همچون اتریش، هلند، انگلستان، آلمان و کانادا عدد یک را نشان می دهد و اختصاص مقدار احتمال یک در ریسک مصادره اموال، گواه امنیت بالای سرمایه گذاری در این کشورهاست. در نمودار زیر مقایسه ای از کشورهای ذکر شده نمایش داده شده است.
فاکتور مهم دیگر در سرمایه گذاری در خارج از کشور National Treatment می باشد. National Treatment، اصلی است مربوط به حقوق بشر که بیان می دارد دولت موظف است با افراد مهاجر به گونه ای برخورد نماید که با تبعه کشور خود رفتار می کند. در غیر این صورت فرد مجاز است علیه دولت، به نظام قضایی شکایت نماید. امارات کشوری است که تا نیرو و توان کار در افراد وجود دارد از آنها استفاده می نماید و زمانی که فرد برای کشور امارات نفعی نداشته باشد، اقامت او را ملغی می نماید. اگرچه گفته می شود پاسپورت امارات متحده در جایگاه نخست دنیا قرار دارد، اما این کشور هرگز به مهاجران تابعیت نداده و با اقامت در این کشور، پاسپورت آن را دریافت نخواهید کرد. حال با وجود اینکه برخی افراد هزینه کافی جهت اقدام برای کشورهای سطح اول دنیا با امکانات عالی، سوددهی بالای سرمایه گذاری در خارج از کشور، امکان اخذ اقامت دائم و تابعیت را دارند، باز هم کشورهای عربی را مقصد مهاجرت خود قرار می دهند که جای بسی تعجب می باشد. عدم اعمال قوانین حقوق بشر در امارات سبب شده این کشور با مهاجران برخوردی ناشایست داشته و در صورت مشکلات سیاسی با کشوری، اقدام به اخراج مهاجران آن کشور از امارات نماید، مشابه اخراج کارمندان قطری از امارات به واسطه بحث سیاسی دو دولت.
سرمایه گذاری در خارج از کشور و برداشت سود بالا
بحث دیگر قابل تأمل بحث سوددهی سرمایه گذاری در خارج از کشور است. آیا ترکیه محل مناسبی برای سرمایه گذاری است؟ آیا خرید ملک در کشورهای همسایه، سوددهی مدنظر ما را خواهد داشت؟ ترکیه نه نظام سرمایه پذیری مناسبی دارد و نه اقتصاد قوی که قابلیت سرمایه گذاری را داشته باشد. مسائلی همچون تغییرات ناگهانی قیمت ارز که در کشور خودمان ایران نیز، گریبان گیر مردم و اقتصاد کشور شده است، در ترکیه نیز مشهود است. این نوسانات قیمت ارز، همچون سمی موجب از کار انداختن چرخ اقتصاد و زمین خوردن بیزینس های مختلف می شود. این موضوع خود عاملی است که سرمایه گذاری در ترکیه و کشورهای مشابه یا خرید ملک در آن ها را نامطلوب و غیرمعقول می نماید، چرا که اقتصاد همچون زنجیری کاملاً بهم وابسته است و ممکن نیست تغییر ارزش دلار و یورو بر دیگر قسمت ها بی تأثیر باشد. هر چند خرید و فروش اجناس با ارز دولتی بتواند به طور موقت مرهمی بر این زخم باشد اما در دراز مدت تأثیر خود را بر اقتصاد کشور خواهد گذاشت. همچنان که مشاهده می شود تغییر قیمت ارز، تأثیر خود را بر قیمت کالاهای اساسی چون گوشت و مرغ، نشان داده است. در نمودار زیر نرخ ارز در کشورهای ترکیه، انگلستان و کانادا مقایسه شده است. این نمودار ارزش هر دلار آمریکا را به واحد پول هر کشور نشان می دهد.
با سرمایه گذاری در امارات متحده عربی به سوددهی آنچنانی دست نخواهید یافت و در نهایت معادل اصل پولتان را دریافت خواهید کرد. در صورتی که با خرید ملک در کشورهای سطح اول دنیا همچون اتریش، آلمان، هلند، انگلستان، سوئیس، ونکوور و … ماهیانه اجاره ای با نرخ دلار و یورو دریافت می نمایید و علاوه بر اینکه در نوسانات نرخ ارز با افت ارزش سرمایه تان روبرو نمی شوید و اتفاقا سود بزرگی نصیب شما می شود، قیمت ملک نیز درصدی افزایش یافته و ارزش افزوده خواهید داشت و از چند جهت سرمایه گذاری پر سودی خواهید داشت. بنابراین با خرید ملک در بهترین شهرهای دنیا بدون حضور خودتان و توسط وکیل معتبر می توانید به صورت تضمینی به سودهای کلان دست یابید. برای مثال سرمایه گذاری در اتریش یا آلمان که با خرید 2 یا 3 ملک می توانید ماهیانه اجاره ای در حدود 2000 تا 3000 یورو معادل 40 تا 50 میلیون تومان درآمد کسب نمایید. علاوه بر آن ارزش ملک نیز حدود 5% تا 10% سالیانه رشد دارد و بقای بنا نیز حدود 100 تا 200 سال می باشد. به گونه ای که این سرمایه گذاری برای نسل های بعدی نیز سودده خواهد بود.
سود بانکی در کشورهای با اقتصاد پیشرفته حدود 4 تا 8 درصد می باشد. اما این سود یورویی بوده و در نهایت ارزش آن بیش از سودهای بالا در ایران و کشورهای مشابه است. حال آن که سود در بانک های ایران حدود 18% می باشد اما نهایتاً با افزایش قیمت ارز و تورم پیش آمده، نه تنها سودی حاصل نشده بلکه اصل پول نیز با افت ارزش روبرو خواهد بود. سرمایه گذاری در خارج از کشور، راه حلی بر این قضیه است. از جنبه های دیگر نیز می توان به این موضوع نگاه کرد، به طور کلی بهره بردن از نفس پول کار درستی نبوده و بهتر است سرمایه در جریان بوده و با تجارت به سود حاصل از آن دست یابید. در صورتی که به علم اقتصاد مسلط باشیم، تغییرات قیمت ارز با توجه به تحریم ها، منابع و اثرات، واضح و مبرهن بوده و قابل پیش بینی می باشد و با کمی هوش اقتصادی و آشنایی بر حقوق تجارت بین الملل خواهیم توانست با سرمایه گذاری در خارج از کشور، سرمایه مان را حفظ نموده و حتی به راحتی آن را چندین برابر نماییم.
سرمایه گذاری در خارج از کشور و وکیل حقوقی معتبر
در بحث سرمایه گذاری در خارج از کشور لزوماً باید تحقیق و بررسی لازم صورت پذیرد. در صورتی که فرصت و یا دانش کافی جهت تحلیل کشورها از جنبه های مختلف سرمایه گذاری خارجی ندارید، با وکیل حقوقی معتبر و با تجربه مشورت نمایید تا علاوه بر عدم از دست دادن اموال خود، به سوددهی لازم نیز دست یابید. در این رابطه رجوع به شخصی می تواند کمک کننده باشد که کاملاً نسبت به سرمایه گذاری خارجی شناخت داشته و بر شاخص های تأثیرگذار در این زمینه مسلط باشد.
سرمایه گذاری در خارج از کشور و مزایای آن
چنانچه گفته شد سرمایه گذاری در خارج از کشور در صورتی که در روشی درست و کشوری مناسب صورت پذیرد، مزایای بسیاری برای شخص سرمایه گذار به دنبال دارد که در ذیل به صورت مختصر مرور می شود:
یکی از راه های مهاجرتی به خارج از کشور، از طریق سرمایه گذاری می باشد. سرمایه گذاری در هر کشوری دارای قوانین خاص خود می باشد. با روند های سرمایه گذاری در برخی شرایط می توان حتی اقامت دائم و تابعیت کشوری را هم دریافت نمود. اما در این حال باید با بررسی روند خاصی به جهت مهاجرت سرمایه گذاری اقدام نمود. راه های مختلفی برای سرمایه گذاری وجود دارد و هر فردی می تواند بنا به شرایط خود یکی از این روند ها را انتخاب نماید. به طور مثال می توان با خرید ملک یا ثبت شرکت برای سرمایه گذاری اقدام نمود. در این مقاله نیز ما به بررسی بهترین راه های سرمایه گذاری در خارج از کشور می پردازیم.
مهاجرت به راه های مختلفی امکان پذیر است. هر فرد می تواند برای مهاجرت خود روشی را بر مینای شرایط شخصی اش انتخاب نماید. در این باره می توان گفت که یکی از راه های مهاجرتی مهاجرت سرمایه گذاری می باشد. به طور مثال شما می توانید برای مهاجرت سرمایه گذاری به آمریکا اقدام نمایید. البته همین مهاجرت سرمایه گذاری هم برای خود راه های خاصی دارد. شما البته می توانید برای مهاجرت کاری مثلا مهاجرت کاری به کانادا یا مهاجرت تحصیلی مثلا مهاجرت تحصیلی به آلمان نیز اقدام نمایید. به جهت اقدام در ارتباط با این روش های مهاجرتی می توانید به موسسه حقوقی وکلای برگزیده اصطهباناتی مراجعه نمایید. موسسه حقوقی وکلای برگزیده اصطهباناتی نمایندگی های معتبری در شهر های شیراز، تهران، اصفهان، مشهد و تبریز دارد.
سرمایه گذاری در خارج از کشور یکی از انواع راه های مهاجرتی می باشد که به واسطه آن می توان برای مهاجرت اقدام نمود. شما می توانید برای مهاجرت سرمایه گذاری به روش های مختلفی پیش بروید. به طور مثال می توانید برای خرید ملک یا ثبت شرکت اقدام نمایید. هر کدام از این روش های مهاجرتی شرایط خاصی دارند و برای هر کشور با دیگری متفاوتند. مثلا خرید ملک در آلمان متفاوت از خرید ملک در روسیه می باشد. یا این که ثبت شرکت در فرانسه متفاوت از روند ثبت شرکت در ژاپن می باشد.
اما برای تحصیل در کشور های مختلف مثلا تحصیل در ایتالیا یا کار در کشور های مختلف مثلا کار در برزیل نیز اقداماتی صورت می گیرد. فرصت های سرمایه گذاری امروز محدود به جغرافیا نیست. اگر شما درگیر اقتصاد های نوظهور و رشد پررونق بازار های جهان هستید ، ممکن است بخواهید در برخی از آن ها سرمایه گذاری کنید. سرمایه گذاری در خارج از کشور یکی از دلهره آورترین کار هایی است که شخص باید انجام دهد. با وجود موانع اضافی، زبان متفاوت، ارز های مختلف و شرایط سخت دیگر جای تعجب نیست که بیشتر مردم برای این کار چندین بار فکر می کنند.
خوشبختانه دلایل کافی کافی برای هرکسی برای سرمایه گذاری در خارج وجود دارد. به طور مثال سهام بین المللی یک فرصت بسیار مناسب برای سرمایه گذاران خارجی به شمار می رود. به عنوان مثال ، سهام ایالات متحده تقریباً 30٪ از ارزش کل بازارهای جهانی را نشان می دهد. اکثر شرکتهای تولید و فروش لوازم الکترونیکی یا لوازم خانگی در خارج از ایالات متحده، در کشورهایی مانند کره جنوبی و برزیل مستقر هستند. اما از منظر مدیریت، سرمایه گذاری در بازارهای خارجی راهی برای متنوع سازی است. اما در ادامه ما به معرفی بهترین راه های سرمایه گذاری می پردازیم. این کار در زمینه سرمایه گذاری و مهاجرت به این روش کمک بسیار زیادی می کند.
قبل از این که به معرفی روند های مربوط به سرمایه گذاری شویم، در این بخش از مقاله می خواهیم در ارتباط با خطرات مربوط به سرمایه گذاری صحبت کنیم. برای بسیاری از سرمایه گذاران ، خرید سهام خارجی به آنها این امکان را می دهد که علاوه بر قرار گرفتن در معرض رشد سایر اقتصادها ، با گسترش ریسک خود تنوع ایجاد کنند. بسیاری از مشاوران مالی سهام خارجی را برای سرمایه گذاری بسیار مناسب می دانند. این افراد عقیده دارند که می توان بین پنج تا ده درصد و نهایتا بیست و پنج درصد از سرمایه کل را برای سرمایه گذاری خارجی قرار داد. با این وجود سرمایه گذاری بین المللی جنبه دیگری دارد. از نظر نوسانات، بازارهای نوظهور به طور کلی ریسک پذیر تلقی می شوند.
ریسک سرمایه گذاری بین المللی
آنها می توانند تغییرات چشمگیری در ارزش بازار تجربه کنند و در بعضی موارد، خطر سیاسی می تواند ناگهان اقتصاد یک کشور را از بین ببرد. سرمایه گذاران امروزه دسترسی بسیاری به اخبار جهانی دارند اما با این وجود باز هم خطر اطلاعات نا کافی از بازاری که هزاران کیلیومتر از شما دور است همراه با چالش خواهد بود. این می تواند توانایی سرمایه گذار را در تفسیر یا درک وقایع محدود کند. سرانجام ، خطر ارزی ناشی از تغییر نرخ ارز در مقابل ارز اصلی سرمایه گذار وجود دارد. البته ارزها از هر دو جهت حرکت می کنند و می توانند به نفع سرمایه گذار نیز باشند. اما در ادامه ببینیم که بهترین روش های سرمایه گذاری در خارج از کشور چیست؟!
رسیدهای سپرده گذاری آمریکایی (ADR) یک روش مناسب برای خرید سهام خارجی است. شرکت های خارجی از ADR برای حضور در بازارهای ایالات متحده و گاهی افزایش سرمایه استفاده می کنند. به عنوان مثال می توان به شرکت بزرگ ALIBABA اشاره نمود که در سال دو هزار و چهارده میلادی از این روش بیست و پنج میلیارد دلار جمع آوری نمود. ADR ها می توانند ADR اسپانسر یا ADR بدون حمایت بوده و دارای سه سطح باشند.
رسید سپرده گذاری سطح یک می تواند برای ایجاد حضور تجاری در ایالات متحده استفاده شود ، اما نمی تواند برای جذب سرمایه استفاده شود. ADR سطح 2 می تواند برای ایجاد حضور تجاری در صرافی ملی مانند NYSE استفاده شود ، اما نمی تواند برای جذب سرمایه استفاده شود. این در حالی است که سرمایه گذاری در سطح سه علاوه بر استفاده برای افزایش سرمایه ، می توانند در مبادلات ملی نیز وجود داشته باشد. هر ADR که یک شرکت خارجی صادر می کند نشان دهنده یک سهم اساسی یا تعداد سهام اساسی است.
رسید جهانی سپرده گذاری (GDR) نوع دیگری از رسید سپرده گذاری است. یک بانک سپرده سهام شرکت های خارجی را در بازارهای بین المللی، به طور معمول در اروپا منتشر می کند و آن ها را در دسترس سرمایه گذاران مختلف قرار می دهد. آن ها معمولاً مانند سهام داخلی معامله ، ترخیص و تسویه می شوند. GDR را می توان در بورس اوراق بهادار لندن و بورس لوکزامبورگ و همچنین در صرافی های سنگاپور ، فرانکفورت و دبی یافت. این سهم ها معمولاً قبل از خرید و فروش عمومی در اختیار سرمایه گذاران نهادی در عرضه های خصوصی قرار می گیرد.
برای خرید مستقیم سهام خارجی به سرمایه گذاران دو روش وجود دارد. شما می توانید یک حساب جهانی با کارگزار در کشور خود مانند Fidelity ، E * TRADE ، Charles Schwab و Brokers Interactive باز کنید. گزینه دیگر افتتاح حساب با کارگزار محلی در کشور هدف است. به عنوان مثال ، پلتفرم تجاری MONEX BOOM مستقر در هنگ کنگ به سرمایه گذاران علاوه بر یازده بازار دیگر امکان دسترسی به سهام هنگ کنگ را می دهد. اما در این میان باید به موارد مهمی دقت کنید. هزینه های مشروط ، پیامدهای مالیاتی ، نیازهای پشتیبانی فنی ، نیازهای تحقیقاتی ، تبدیل ارز و سایر عواملی که باید در نظر گرفته شود، بسیار مهم هستند .سرمایه گذاران همچنین باید مراقب کارگزاران متقلبی باشند که در بازار ها مشغول به فعالیت هستند.
سرمایه گذاران با خرید مستقیم سهام خارجی راحت نیستند و حتی کسانی که نسبت به ADR یا صندوق های سرمایه گذاری احتیاط می کنند ، می توانند به دنبال شرکت های داخلی باشند که بخش قابل توجهی از فروش خود را از خارج از کشور می گیرند. شرکت های چندملیتی (MNC) برای این منظور بسیار مناسب هستند.
از جمله شرکت های چند ملیتی می توان به شرکت کوکاکولا یا مک دونالد اشاره نمود. سرمایه گذاری در سهام این شرکت ها بسیار مناسب است و همراه با شرایط بسیار خوبی می باشد. پس می توان گفت که سرمایه گذاری در شکرت های چند میلتی یکی از بهترین راه های موجود برای سرمایه گذاری خارجی می باشد. از این رو شما باید در ارتباط با سرمایه گذاری در شرکت های چند ملیتی تلاش کنید و در این زمینه اقداماتی را انجام دهید.
یکی از انواع روش های سرمایه گذاری، سرمایه گذاری در بازار املاک خارج از کشور می باشد. برای سرمایه گذاری در بخش املاک و مستغلات در خارج از کشور محدودیت های خاصی وجود دارد و شما باید مبلغ سرمایه گذاری را تا مقدار خاصی بالا ببرید. البته دقت داشته باشید که این محدودیت مالی در کشور های مختلف متفاوت می باشد. به طور مثال شما در برخی از کشور ها می توانید با دویست و پنجاه هزار دلار برای خرید ملک سرمایه گذاری کنید. این در حالی است که این مبلغ ممکن است برای سرمایه گذاری در برخی از بازارهای بین المللی املاک کافی نباشد. از این رو شما می توانید با برخی از اقدامات سرمایه خود را افزایش دهید.
البته باید به این نکته توجه داشته باشید که برخی از کشور ها برای خرید ملک و سرمایه گذاری در این بخش وام هایی را نیز ارائه می دهند. اگر بانک وام دهنده محلی باشد باید برخی روند های مالیاتی هم طی شود. دقت داشته باشید که برای خرید ملک باید ریسک های موجود را هم ارزیابی کنید. زیرا بازارهای مسکن در کشورهایی مانند ایالات متحده و انگلیس در گذشته اخیر شاهد نوسانات زیادی بوده اند. سرمایه گذاری در یک کشور خارجی بدون درک چیزی در مورد جغرافیا ، فرهنگ یا آداب و رسوم می تواند منجر به چالش های بسیاری هم شود. از این رو سعی کنید که در این زمینه اطلاعات خود را افزایش دهید.
یکی از روش های سرمایه گذاری از طریق بانک ها می باشد. گرچه سرمایه گذاری در بانک ها شرایط یکسانی ندارند اما بسیاری از بانک ها خدمات طراحی شده برای مهاجران را ارائه می دهند و به آن ها مشاوره می دهند که چگونه دارایی های خود را به درستی مدیریت کنند. به عنوان مثال حساب بین المللی HBSC InvestDirect به شما امکان می دهد به یک مشاور مالی دست پیدا کنید که بر اساس شرایط شما بهترین گزینه ها را برای شما انتخاب خواهد کرد. در این حساب بین المللی حداقل سرمایه مورد نیاز سی و پنج هزار دلار آمریکا می باشد.
با این مدل سرمایه گذاری شما می توانید از مشاوره برخی از مشاوران استفاده نمایید. مشاور می تواند نمونه کارهای سرمایه گذاری را براساس میزان ریسکی که با آن راحت هستید پیشنهاد کند و از طرف شما سرمایه گذاری ها را انجام دهد. به یاد داشته باشید که این مدل سرمایه گذاری بدون ریسک نمی باشد و در صورت ضرر بانک مسئولیتی نخواهد داشت.
پاسخ به سوالات متداول در زمینه سرمایه گذاری در کشورهای خارجی
بله این روش یکی از بهترین روش ها برای متقاضیان مهاجرت محسوب می شود.
بله مهاجرت سرمایه گذاری در برخی از مدل ها و کشور ها می تواند موجب اقامت و تابعیت شود.
از جمله این روش ها عبارتند از: سرمایه گذاری در بازار های سهام، سرمایه گذاری در بانک ها، خرید ملک و غیره.
بهترین راه ها عبارتند از: رسید سپرده گذاری سرمایه گذاری آمریکا ADR، رسید سپرده گذاری جهانی GDR، سرمایه گذاری مستقیم خارجی، سرمایه گذاری در خارج از کشور در شرکت های چند ملیتی و غیره.
بله این روش یکی از بهترین روش ها برای سرمایه گذاری می باشد.
بله خرید ملک روشی مناسب برای متقاضیان سرمایه گذاری است.
بله همراه با ریسک است و در صورت بروز مشکل عموما بانک ها مسئولیتی را نمی پذیرند.
سرمایه گذاری در این مدل شرکت ها امنیت و بازدهی بالا تری دارند.
این موارد عبارتند از: هزینه های مشروط ، پیامدهای مالیاتی ، نیازهای پشتیبانی فنی ، نیازهای تحقیقاتی ، تبدیل ارز و غیره.
برای این رسید ها سه مدل وجود دارد که هر کدام دارای شرایطی هستند.
این رسید را می توان درلندن و لوکزامبورگ و همچنین در صرافی های سنگاپور ، فرانکفورت و دبی یافت.
✅ بهترین کشور برای سرمایه گذاری ایرانیان کدام است؟
با توجه به اینکه ایرانیان برای سرمایه گذاری در بسیاری از کشور ها با محدودیت رو به رو هستند بهتر است کشورهایی را انتخاب کنید که برای ایرانیان کمترین محدودیت را دارند یا اینکه از طریق سرمایه گذاری می توانید اقامت این کشور ها را کسب کنید. کشورهایی نظیر اتریش، کانادا، قبرس، اسپانیا، پرتغال، سوئیس و … از بهترین ها هستند.
✅ امن ترین کشورها برای سرمایه گذاری کدامند؟
بهترین کشورها برای سرمایه گذاری، کشور هایی هستند که امنیت اقتصادی و سیاسی بالایی دارند و ریسک سرمایه گذاری پایین است. شاخص مصادره اموال، ثبات سیاسی و فساد از شاخص های مهم است که برای بررسی امنیت سرمایه گذاری باید مورد توجه قرار بگیرد.
✅ آیا با سرمایه گذاری در بورس خارج از کشور، می توان اقامت گرفت؟
معمولا خیر. کشورهای محدودی هستند که در شرایط خاصی با خرید سهام می توانید در آن ها اقامت کسب کنید.
✅ آیا امکان مهاجرت با سرمایه گذاری کم وجود دارد؟
در کشور هایی مانند لاتویا می توانید با 50 هزار یورو سرمایه گذاری کنید. در صورتی که طرح نو آورانه داشته باشید نیز در اتریش و بسیاری از کشورهای دیگر می توانید با سرمایه کم اقامت بگیرید.
سرمایه گذاری در خارج از کشور و سخن پایانی
سرمایه گذاری در خارج از کشور به جهت نوسانات قیمت ارز در داخل کشور، موضوعی است که مورد اقبال بسیاری افراد قرار گرفته است. اما به جهت عدم آگاهی افراد و وجود تبلیغات فریبنده در زمینه سرمایه گذاری در کشورهای همسایه از قبیل ترکیه و امارات متحده عربی، افراد در این مسیر قرار گرفته و در بهترین حالت صرفاً توانسته اند اصل پول خود را حفظ نمایند، حال آنکه به راحتی می توان با کمک وکیل حقوقی معتبر در کشورهای تراز اول دنیا همچون اتریش، هلند، کانادا و … که از اقتصاد قوی و امنیت سرمایه گذاری مطلوب برخودارند، اقدام به سرمایه گذاری در خارج از کشور نمود. لزوماً سرمایه گذاری در خارج از کشور جنبه دریافت اقامت نداشته و می تواند به عنوان تجارتی سودده به آن نگاه شود. اهمیت امنیت سرمایه گذاری در خارج از کشور و بحث سوددهی آن در این مقاله به طور کامل صحبت شد
لینک کوتاه
تمامی مطالب مجله آنلاین وامیابی توسط گروه وامیابی ترجمه و تدوین گردیده است. هرگونه کپی برداری از مطالب این سایت بدون ارجاع لینک مستقیم به سایت وامیابی طبق ماده 12 قانون جرایم رایانه ای ممنوع بوده و پیگرد قانونی دارد.
نام شما : * این قسمت نباید خالی باشد
نظر شما : * این قسمت نباید خالی باشد