به گزارش سلام نو به نقل از ایسنا، معاون امور زنان و خانواده رییس جمهور درباره توجه به مسائل زنان و خانواده در لایحه بودجه ۱۴۰۰ گفت: مطابق با تبصره ۱۶ بند «۱» لایحه بودجه ۱۴۰۰، «اولویت وامهای اشتغال سازمان بهزیستی با زنان سرپرست خانوار است». همچنین در همین تبصره بند «ج» آن قید شده است که «وام قرض الحسنه دیه زندانیان نیازمند، برای زنان زندانی و زندانیان بدهکار مهریه، اولویت دارد».
معصومه ابتکار، درباره توجه لایحه بودجه ۱۴۰۰ به مباحث فرزندآوری، گفت: در تبصره ۱۶ بند «ه» این لایحه در جهت «حمایت از فرزند آوری؛ بانک مرکزی مکلف شده است تا ۷۰ میلیون تومان وام ودیعه مسکن با بازپرداخت ۲۰ ساله برای خانوارهای فاقد مسکن که صاحب فرزند سوم در سالهای ۹۹ و یا ۱۴۰۰ شده و یا میشوند، قرار دهد». این طرح به پیشنهاد معاونت امور زنان و خانواده رئیس جمهوری و با تغییراتی تصویب و در لایحه بودجه ۱۴۰۰ قرار گرفت تا بتواند گامی در جهت حمایت از فرزندآوری بردارد.
وی ادامه داد: در لایحه بودجه ۱۴۰۰ به اولویتهای مهمی نظیر مشکلات اقتصادی مردم، مباحث اشتغال، اقشار آسیب پذیر، رشد اقتصادی در زمینههای مختلف و از همه مهمتر موضوع کرونا توجه ویژهای شده است. در کنار این مباحث این لایحه به چندین موضوع در ارتباط با زنان نیز توجه ویژهای نشان داده است.
توجه به شاغلان صنایع دستی و قالیبافان در بودجه ۱۴۰۰
به گفته ابتکار، در تبصره ۱۴ این لایحه به «تامین بودجه حق بیمه سهم اقشار خاص از جمله قالیبافان، شاغلان صنایع دستی و زنان سرپرست خانوار و زنان بدسرپرست» اشاره شده است. همچنین از این جهت که بیش از ۷۰ درصد از قالیبافان و ۸۵ درصد از صنعتگران صنایع دستی را زنان تشکیل میدهند، میتوان گفت توجه خوبی به این قشر از زنان در لایحه بودجه ۱۴۰۰ انجام شده است.
نگاه بودجهای به «توانمند سازی صندوقهای خرد زنان روستایی» برای اولین بار
همچنین در تبصره ۱۶ به «توانمند سازی صندوقهای خرد زنان روستایی» توجه ویژهای شده است. همچنین برای نخستین بار است که در لایحه بودجه به این موضوع توجه شده که نشاندهنده رویکرد خوب دولت دوازدهم است.
بیمه درمانی رایگان ۳ میلیون تن در لایحه بودجه سال آینده دولت
به گفته وی در تبصره ۱۷ بند الف لایحه نیز موضوع «بیمه درمانی رایگان برای ۳۰ میلیون نفر» که حداقل نیمی از آنان زنان هستند پیش بینی شده است و اینگونه به مباحث بهداشت و سلامت باروری زنان نیز توجه میشود. همچنین در تبصره ۱۱ بند الف ۱، «تامین کسری اعتبارات دیه محکومان معسر جرایم غیر عمد ناشی از تصادفات با اولویت زنان معسر» نیز پیش بینی شده و رویکرد و توجه خوبی به زنان به ویژه زنان آسیب پذیر شده است.
پرداخت وام ازدواج ۵۰ میلیونی در سال ۱۴۰۰
معاون امور زنان و خانواده رئیس جمهوری افزود: در تبصره ۱۶ بند الف این لایحه، بانک مرکزی در جهت حمایت از جوانان موکلف شده است تا به مزدوجین پس از ۹۷.۱.۱ مبلغ ۵۰ میلیون تومان وام پرداخت کند.
رضایت ابتکار از لایحه بودجه: انتظاراتمان برآورده شده
ابتکار با بیان اینکه ردیف بودجه ۱۴۰۰ معاونت امور زنان همانند سایر دستگاهها حدود ۳۰ درصد افزایش داشته است، گفت: میتوان گفت در لایحه بودجه ۱۴۰۰ انتظارات معاونت برآورده شده است. ردیف بودجه اصلی معاونت در سال گذشته ۲۵ میلیارد تومان بوده و امسال به بیش از ۳۲ میلیارد تومان افزایش پیدا کرده است. ردیف بودجه استانها نیز در جهت نظارت بر اجرای اسناد پایش و مسائل تحکیم خانواده از حدود ۳ میلیارد تومان به ۸ و نیم میلیارد تومان افزایش داشته است.
معاون امور زنان و خانواده رییس جمهوری ادامه داد: دستگاههای مختلف برنامهها و طرحهایی را در حوزه زنان دارند. امسال نخستین سالی است که سند ارتقای وضعیت زنان در شورای تمامی استانها مصوب شده است و استانها میتوانند در حوزه زنان برنامهای مصوب داشته باشند. تقریبا میتوان گفت تمامی این اقدامات در لایحه بودجه ۱۴۰۰ پیش بینی شده است و استانها میتوانند با پیش بینی این اعتبارات بر اساس اولویتها، مسائل و کمبودها و شرایط زندگی در هر استان در اجرای اسناد استانی موفق عمل کنند.
ابلاغ شناسنامه رصد و پایش شاخصهای عدالت جنسیتی
وی افزود: خوشبختانه در سال جاری شناسنامه شاخصهای رصد و پایش عدالت جنسیتی ابلاغ شده است. تمام دستگاهها در تمامی استانها این شاخصها و نحوه محاسبه آنها را دارا هستند. همچنین سامانه رصد و پایش برای گرفتن اطلاعات نیز فعال است. از این رو تصور میکنم این معاونت در جهت برنامه ریزی متعادل در حوزه زنان اقدامات خوبی انجام داده است.
وی در انتها درباره لایحه بودجه ۱۴۰۰ گفت: از نظر ما در لایحه بودجه ۱۴۰۰ توجه خوبی به مسائل زنان شده چراکه در لایحه اصلی بودجه اغلب پیشنهادات و انتظارات معاونت برآورده شده است.
برای مشاوره مهریه و احکام قانونی آن
یکی از حقوق مالی زن ، مهریه است که به موجب عقد ازدواج به وی تعلق می گیرد . به موجب عقد ، زن مالک مهریه می شود و می تواند هر زمان که بخواهد آن را مطالبه کند . بعلاوه اینکه زن از حق حبس در مطالبه مهریه نیز برخوردار است . از جمله انواع مهریه رایج می توان به مهریه عند المطالبه و مهریه عندالاستطاعه اشاره نمود که هر یک از آنها احکام مخصوص به خود را دارند .
با توجه به اینکه این روزها آمار پرونده های محکومیت در خصوص مطالبه مهریه فراوان شده است ، قانونگذار شرایط جدیدی را هم برای مطالبه مهریه پیش بینی کرده است . بنابراین در این مقاله اینکه مهریه چیست ، انواع مهریه و پرداخت مهریه را مورد بررسی قرار می دهیم .
از جمله حقوق مالی که به موجب عقد ازدواج به زن تعلق می گیرد ، مهریه یا مهر می باشد. به موجب ماده 1082 قانون مدنی : " به مجرد عقد ، زن مالک مهر می شود و می تواند هر نوع تصرفی که بخواهد در آن بنماید " . همانگونه که از این ماده مشخص می شود ، به محض اینکه عقد نکاح میان زوجین واقع شد ، زن مالک مهر می شود و هیچ چیز نمی تواند جلوی این مالکیت را بگیرد .
هرچند که در عمل ، بسیار اتفاق می افتد که زن موقع طلاق بخواهد این مهریه را مطالبه کند ؛ اما او از زمان عقد و هر زمان که بخواهد می تواند مهریه را مطالبه کند . به هرحال ، مسائلی همچون رابطه نامشروع ، نشوز زن یا عدم تمکین و یا هر عمل دیگری از جانب زن ، مانع از استحقاق زن نسبت به مهریه نیست . البته در برخی از شرایط ، زن مستحق مهریه نخواهد بود و مرد معاف از پرداخت مهریه است .
برخلاف عقد موقت ، تعیین مهریه در عقد دائم شرط لازم و ضروری برای صحت عقد نیست . بنابراین ، در صورتی که در زمان عقد ، مهریه ای تعیین نشده باشد نیز عقد صحیح است و طرفین می توانند بعد از ازدواج در مورد مهریه توافق کنند . به همین دلیل ، بسته به اینکه مهریه در حین عقد تعیین شده باشد یا نشده باشد ، می توان انواع مهریه را شناسایی کرد که انواع آن اعم اند از مهر المسمی ، مهر المثل و مهر المتعه . به لحاظ عرفی و در رابطه با چگونگی پرداخت و مطالبه مهریه نیز می توان آن را به مهریه عند المطالبه و مهریه عند الاستطاعه تقسیم کرد که با یکدیگر متفاوت بوده و احکام خاص خود را دارند . تفاوت این دو نوع مهریه از جهت آن است که برای دریافت مهریه عندالاستطاعه ، زن باید استطاعت یا توانایی مرد برای پرداخت مهریه را در دادگاه ثابت کند .
همانطور که در قسمت های قبل اشاره شد ، به دلیل اینکه زن به محض عقد مالک مهریه می شود ، می تواند هر زمان که بخواهد اقدام به مطالبه مهریه کند و مرد موظف به پرداخت مهریه به زن می باشد . علاوه بر این ، این امکان نیز وجود دارد که زن با رعایت احکام قانونی ، اقدام به بخشش مهریه به شوهر نموده و او را از پرداختن مهریه معاف نماید .
امروزه بدلیل مشکلات ناشی از ازدیاد پرونده های مربوط به مهریه ، رویه ای متفاوت با قبل به لحاظ پرداخت مهریه پیش بینی شده است ، از جمله مهریه تا یکصد و ده سکه ؛ که بر این اساس ، تنها به میزان صد و ده سکه از مهریه زن ضمانت اجرای کیفری ( جلب شوهر ) را دارد و برای مازاد بر آن ، نمی توان شوهر را به صورت کیفری تعقیب کرد .
مهریه مالی است که به موجب عقد نکاح شوهر به زن تملیک نموده و هر زمان پس از عقد ، زن می تواند آن را مطالبه نماید که توضیحات کامل در این خصوص ضمت مقاله ارائه شده است .
مهریه را از جهات مختلف می توان تقسیم بندی کرد که از جمله آنها ، تقسیم مهریه به عند المطالبه و عند الاستطاعه و همچنین مهر المثل ، مهر المسمی و مهر المتعه است که برای آشنایی با آنها می توانید به مقاله مراجعه نمایید .
مطالبه مهریه در هر زمان پس از عقد نکاح می تواند ضمن تقدیم دادخواست به دادگاه خانواده انجام شود که برای آشنایی با این موضوع می توانید مقاله را ملاحظه نمایید .
لینک کوتاه
تمامی مطالب مجله آنلاین وامیابی توسط گروه وامیابی ترجمه و تدوین گردیده است. هرگونه کپی برداری از مطالب این سایت بدون ارجاع لینک مستقیم به سایت وامیابی طبق ماده 12 قانون جرایم رایانه ای ممنوع بوده و پیگرد قانونی دارد.
نام شما : * این قسمت نباید خالی باشد
نظر شما : * این قسمت نباید خالی باشد