نهادهای رگولاتوری معتبر از طرف خود نماینده ای مستقر در خود بروکر دارند تحت عنوان کامپلینت که مسئول رسیدگی به شکایات مشتری ها می باشند. زیرا وقتی در بروکری حساب باز می کنید بعد از این که برای تان روشن شد که تحت چه رگولیشنی با شما کار می کند از او ایمیل کامپلینت را نیز بخواهید برای شکایات احتمالی و کامپلینت موظف است در کنار رسیدگی به مشکل شما یک نسخه از ایمیل شما را به نهاد رگولاتوری بفرستد تا در سوابق بروکر ثبت شود.
در هر یک از بورس های فعال بازار سرمایه ایران نیز واحد هایی برای نظارت و بازرسی از شرکت های کارگزاری و همچنین نظارت بر بازار سرمایه مربوطه فعالیت کنند.
رگولیشن (Regulation) چیست؟
رگولاتور نهاد ناظر بر فعالیتهای بروکر های فارکس هستند و داشتن رگیولیشن از سمت یک بروکر به معنای این است که نهادی بر کار این بروکر نظارت دارد. رگولیشن ها خود دارای درجه بندی اعتبار هستند .
در جدول زیر به مهم ترین نهادهای رگولاتوری اشاره می شود:
نام رگولاتور
مکان رگولاتور
میزارن اعتبار
سایت رگولاتور
IFSC
بلیز: کشوری در آمریکای مرکزی است، که پایتخت آن بلموپان است.
متوسط
لینک
FSP
نیوزلند: کشوری در جنوب غربی اقیانوس آرام است که پایتخت آن ولینگتون است.
FSC
جزایر ویرجین بریتانیا: مجمعالجزایری است واقع در دریای کارائیب. پایتختش رود تاون است
FSA
جمهوری سیشل: کشوری است جزیرهای در اقیانوس هند. پایتخت آن ویکتوریا است.
جزیره موریس: کشوری جزیرهای در جنوب غربی اقیانوس هند. پایتختش پورت لوئیس است.
سنت وینسنت و گرنادینها: یک کشور جزیرهای کوچک در دریای کارائیب است.پایتختش کینگزتاون است. به رگولیشن SV هم معروف است.
FSB
آفریقای جنوبی
FSPL
جزایر مارشال: کشوری است جزیرهای در اقیانوس آرام. پایتخت آن ماجورو است
VFSC
جمهوری وانواتو: کشوری جزیرهای و کوچک میباشد که در جنوب اقیانوس آرام واقع شدهاست. پایتختش پورت ویلا هست
CMB
ترکیه
NAFD
روسیه
FRA
FMA
نیوزلند
عالی
NFA
آمریکا
خیلی عالی
FCA
انگلستان
ASIC
استرالیا
CySEC
قبرس
Bafin
آلمان
FINMA
سوئیس
mifid
اتحادیه اروپا
رگولاتورهایی که با رنگ خاکستری (به غیر از ترکیه) مشخص شده اند به رگولاتور های آف شور (Offshore) معروف هستند (آف شور به مناطق آزاد اقتصادی گفته میشود که کمترین مالیات را دارند و در قوانین اقتصادی و مالی کمترین سخت گیری). رگولاتورهای آف شور به دلیل نظارت کم بر عملکرد موسسات و شرکت های مالی، از اعتبار کمتری برخوردار هستند و همین نظارت پایین و قوانین سهل آنهاست که به کشورهای تحریمی چون ایران خدمات ارائه میدهند.
خدمات نهاد های رگولاتوری به کاربران ایرانی بسیاری از بروکر ها با رگولاتوری سطح عالی حق کارکردن با ایرانی ها را به خاطر بحث تحریم های ایالت متحده آمریکا ندارند ولی ایرانی ها را تحت لایسنس و رگولیشن های متوسط یا آف شور ثبت نام می کنند. لذا بروکری که با ایرانی ها کار می کند حتما پیگیری کنید که تحت کدام روگولیشن به ایرانی ها سرویس می دهد. مثلا ممکن است بروکری رگولیشن FCA انگلستان باشد ولی چون این رگولیشن اجازه فعالیت با ایران را نمی دهد مجبور هستند با رگولیشن های سطح متوسط تری با ایرانی ها کار کنند.
بعضی از رگولاتورهای سطح بالا نظیر سایسک یا اسیک فقط تحت شرایط و قوانین خاصی با ایرانی ها کار می کنند و اگر بروکر ها آن قوانین را بپذیرند اجازه دارند مشتری ایرانی قبول کنند که در زیر به سه مورد از این قوانین اشاره میکنیم:
● شرایط سخت و مراحل ثبت نام است که هویت شخص باید کاملا برای رگولاتور مشخص باشد. و متاسفانه خیلی از بروکر هایی که با ایرانی ها کار می کنند شرایط بسیار آسانی دارند برای احراز هویت مشتری. ● بحث واریز و برداشت هست که باید حتما خود شخص واریز و برداشت را انجام دهد یا لوکال دپوزیتر های معتبر (LD=Local Depositer) که اشخاص معتمد برای شارژ حساب هستند ● وجود سقف سرمایه گذاری و شارژ حساب ها توسط کلاینت ها
معتبرترین نهاد رگولاتوری یکی از معتبر ترین و سخت گیر ترین نهاد های رگولاتوری NFA آمریکا میباشد. از مهمترین قوانینی که شرکتهای تحت رگولیشن NFA ملزم به رعایت آن هستند می توان به مقدار سرمایه شرکت اشاره کرد که حداقل باید ۲۰ میلیون دلار می باشد. این قانون باعث می شود امکان ورشکستگی برای بروکر هایی که زیر مجموعه NFA هستند به حداقل برسد. در صورتی که شما به عنوان یک مشتری از یک شرکت رگوله شده توسط NFA اعتراضی به عملکرد شرکت داشته باشید می توانید آن اعتراض را بدون اخذ وکیل از طریق NFA پیگیری کنید. ولی متاسفانه به دلیل تحریمهای موجود محدودیت هایی را برای ایران ایجاد کرده لذا بروکرهای عضو NFA قادر به همکاری مستقیم با کاربران ایرانی نمی باشند.
لینک کوتاه
تمامی مطالب مجله آنلاین وامیابی توسط گروه وامیابی ترجمه و تدوین گردیده است. هرگونه کپی برداری از مطالب این سایت بدون ارجاع لینک مستقیم به سایت وامیابی طبق ماده 12 قانون جرایم رایانه ای ممنوع بوده و پیگرد قانونی دارد.
نام شما : * این قسمت نباید خالی باشد
نظر شما : * این قسمت نباید خالی باشد