طرح تسهیلات آنی بانک تجارت چیست؟
در این طرح شما میتوانید با افتتاح حساب سپرده سرمایهگذاری بلندمدت، همزمان با دریافت سود سپرده خود، از تسهیلات در نظر گرفتهشده طرح آنی نیز استفاده کنید. تسهیلات آنی به پشتوانه حساب سپرده شما و با نرخ سود کمتر از نرخ مصوب بانک مرکزی (18 درصد) قابل دریافت است. در صورت تمایل و افتتاح حساب در بانک تجارت، تسهیلات آنی 24 ساعت پس از افتتاح سپرده سرمایهگذاری و تکمیل مدارک به شما پرداخت خواهد شد.
سقف تسهیلات آنی بانک تجارت چقدر است؟
طبق اعلام بانک تجارت، سقف وامی که مشتری میتواند در این طرح دریافت کند، 300 میلیون تومان است. در این طرح میزان تسهیلات متناسب با میزان سپردهگذاری، سود سپرده و تسهیلات و مدتزمان قرارداد تعیین میشود که به انتخاب مشتری خواهد بود. ضریب تسهیلات در این طرح بین 60 تا 85 درصد مبلغ سپرده متغیر خواهد بود که در قالب سه نوع سپرده با نرخ سود 5، 10 و 15 درصدی پرداخت میشود.
سود، میزان و اقساط تسهیلات به انتخاب مشتری
در طرح تسهیلاتی آنی بانک تجارت، میزان تسهیلات، نرخ سود و تعداد اقساط بر عهده خود مشتری خواهد بود. درواقع مشتری با تعیین نوع سپردهای که در بانک تجارت افتتاح میکند، میزان سود و اقساط تسهیلات خود را کاهش یا افزایش میدهد. مدتزمان بازپرداخت اقساط بهمنزله مدتزمان قرارداد سپرده مشتری نیز خواهد بود و تا زمان تسویه تسهیلات امکان بسته شدن سپرده وجود نخواهد داشت.
تسهیلات آنی تجارت با سپرده 5 درصدی
در این طرح حساب سپرده بلندمدت مشتری با نرخ سود 5 درصدی افتتاح میشود و تسهیلات با دوره بازپرداخت 12، 24 یا 36 ماهه که به انتخاب مشتری خواهد بود، پرداخت میشود. سقف تسهیلات این طرح 300 میلیون تومان خواهد بود که با نرخ سود 4 تا 7 درصدی و با ضریب تسهیلات 75 تا 85 درصد میزان سپرده به مشتری تعلق میگیرد.
مدت قرارداد (اقساط)
سود تسهیلات
ضریب تسهیلات
12 ماه
4 درصد
75 درصد سپرده
7 درصد
80 درصد سپرده
24 ماه
85 درصد سپرده
36 ماه
تسهیلات آنی تجارت با سپرده 10 درصدی
در این طرح مشتری حساب سپرده بلندمدت با نرخ سود 10 درصدی افتتاح میکند و تسهیلات با دوره بازپرداخت 12، 24 یا 36 ماهه که به انتخاب خود مشتری است، پرداخت خواهد شد. سقف تسهیلات این طرح 250 میلیون تومان تعیینشده است که با نرخ سود 10 تا 13 درصدی و با ضریب تسهیلات 75 تا 85 درصد میزان سپرده به مشتری پرداخت میشود.
10 درصد
13 درصد
تسهیلات آنی تجارت با سپرده 15 درصدی
در این طرح حساب سپرده بلندمدت مشتری با نرخ سود 15 درصدی افتتاح میشود و تسهیلات با دوره بازپرداخت 12، 24 یا 36 ماهه است که به انتخاب خود مشتری خواهد بود. سقف تسهیلات این طرح 200 میلیون تومان و با نرخ سود 18 درصدی تعیینشده است. در این طرح ضریب تسهیلات 60 تا 70 درصد میزان سپرده به مشتری پرداخت میشود.
18 درصد
60 درصد
65 درصد
70 درصد
امتیاز تسهیلات خود را واگذار کنید
در این طرح تسهیلاتی آنی بانک تجارت، شما این امکان را دارید که امتیاز دریافت تسهیلات خود را از طریق تهاتر غیرمستقیم به فرد دیگری واگذار کنید. در صورت واگذاری امتیاز تسهیلات، سپردهگذار باید بهعنوان ضامن و متعهد، ذیل قراردادهای تنظیمی با تسهیلات گیرنده را امضا کرده و متعهد و ملزم به اجرای آن خواهد بود.
قوانین سپردهگذاری در طرح تسهیلاتی آنی بانک تجارت
مشخصات ، موضوع ومدت فعالیت بانک تجارت
نام بانک ماده1ـ نام بانک عبارت است از شرکت بانک تجارت که به استنادقانون اجرای سیاستهای کلی اصل 44 قانون اساسی وبا مجوز شورای پول واعتبار در مورخ 09/02/ 1388به بانک غیردولتی تبدیل شده و از این پس بانک نامیده میشود.
نوع بانک
ماده 2ـ نوع بانک سهامی عام است.
موضوع فعالیت بانک
ماده3ـ بانک در چارچوب قانون پولی و بانکی کشور ، قانون عملیات بانکی بدون ربا و سایر قوانین ذیربط ، مقررات ناظر بر عملیات مجاز بانکی و سایر مصوبات شورای پول و اعتبار و دستورات بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران و با اخذ مجوزهای لازم ، مجاز به انجام فعالیتهای ذیل میباشد: 3-1- قبول سپرده؛ 3-2- صدورگواهی سپرده عام و خاص؛ 3-3- ارایه چک و خدمات مرتبط با آن طبق قانون صدور چک؛ 3-4- انجام عملیات بین بانکی؛ 3-5- انجام عملیات اعتباری مصرح در قانون عملیات بانکی بدون ربا و آییننامههای مربوطه؛ 3-6- ارایه انواع ابزارهای پرداخت؛ 3-7- دریافت، پرداخت، نقل و انتقال وجوه ریالی و ارزی؛ 3-8- انجام امور نمایندگی به منظور جمعآوری وجوه ، انواع قبوض خدمات شهری ،ودایع و ...؛ 3-9- گشایش انواع اعتبار اسنادی و صدور انواع ضمانتنامه؛ 3-10- ارایه خدمات بانکی الکترونیکی از جمله صدور انواع کارتهای الکترونیکی (کارتهای خرید؛کارت اعتباری،کیف پول الکترونیکی و ...)؛ 3-11- قبول و نگهداری اشیاءگرانبها ،اسناد و اوراق بهادار و اجاره صندوق امانات به مشتریان؛ 3-12- انجام عملیات ارزی نظیرخرید و فروش ارز، انتقال ارز، دریافت و اعطای تسهیلات ارزی، صدور حواله-های ارزی و ...؛ 3-13- خدمات مربوط به وجوه اداره شده؛ 3-14- تضمین بازخرید اوراق بهادار صادره اشخاص حقوقی دولتی و غیردولتی؛ 3-15- انتشار یا عرضه اوراق مالی اسلامی ریالی و ارزی در داخل و خارج از کشور؛ 3-16- انجام سفارشات مستمر مشتریان ( دستور پرداخت مستمر)؛ 3-17- ارایه خدمات مشاورهای در زمینههای خدمات مالی ، سرمایهگذاری ، مدیریت داراییها به مشتریان؛ 3-18- انجام وظایف قیمومت ،وصایت ، وکالت و نمایندگی مشتریان طبق قوانین و مقررات مربوطه؛ 3-19- سرمایهگذاری از طریق خرید سهام، اوراق مشارکت، اوراق بهادار خارجی و اوراق صکوک؛ 3-20- خرید و فروش اموال حسب ضرورت در چارچوب ضوابط بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران؛ 3-21- ایجاد هرگونه پوشش بیمهای برای داراییهای بانک نزد شرکتها و موسسات بیمه؛ 3-22- حفظ ، برقراری و ایجاد رابطه کارگزاری با بانکهای داخل و خارج؛ 3-23- ترخیص کالا از بنادر و گمرکات به حساب بانک؛ 3-24- وصول مطالبات اسنادی؛ 3-25- وصول سود سهام مشتریان و واریز به حساب آنها؛ 3-26- فروش تمبر مالیاتی و سفته؛ 3-27- انجام سایر عملیات قانونی پس از اخذ تأییدیه بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران.
مدت فعالیت بانک
ماده4ـ مدت بانک از تاریخ ثبت ، نامحدود خواهد بود . شروع فعالیت بانک، از تاریخ صدور مجوز فعالیت توسط بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران است.
تابعیت و مرکز اصلی بانک
ماده5 ـ تابعیت بانک ایرانی است و مرکز اصلی بانک در شهر تهران در استان تهران واقع است . هرگونه تغییر نشانی مرکز اصلی بانک در شهر مذکور مستلزم تصویب هیأت مدیره و تأئید قبلی بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران است.
بخش دوم : سرمایه و سهم
میزان سرمایه و تعداد سهام
ماده6ـ سرمایه بانک مبلغ (به عدد) 45,700,000,000,000 ریال (به حروف) چهل و پنج هزار و هفتصد میلیارد (ریال) است که به تعداد 45,700,000,000 سهم عادی یک هزار ریالی با نام تقسیم شده و تماماً پرداخت گردیده است.
سقف مجاز تملک سهام بانک
ماده7ـ سقف مجاز تملک سهام بانک به صورت مستقیم و غیرمستقیم به شرح جدول ذیل است:
اشخاص
حداکثرسقف مجاز (درصد)
شرکت سهامی عام
10
شرکت تعاونی سهامی عام
مؤسسه و نهاد عمومی غیردولتی
سایراشخاص حقوقی
5
اشخاص خارجی
با مجوز بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران تا سقف 40 درصد
اشخاص حقیقی
اعضای خانواده هرشخص حقیقی
(همسر،فرزندان و همسران آنان ، برادر ، خواهر ، پدر و یا مادر)
سقف فردی : 5
سقف جمعی: به میزانی که نتوانند مشترکاً بیش از یک عضو هیأتمدیره تعیینکنند.
تبصره 1ـ اشخاص حقوقی که بخشی از سرمایه و یا سهام آنها متعلق به دولت و یا شرکتهای دولتی بوده و یا تحت مدیریت بخش دولتی قرار دارند نمیتوانند در بانک سهامدار باشند.
تبصره 2ـ بانک نمیتواند در هیچ زمانی، بیش از یک درصد سهام بانک یا مؤسسه اعتباری غیر بانکی دیگری را دارا باشد. میزان سرمایهگذاری بانکهای غیردولتی در بانکهای خارجی, منوط به اخذ تأییدیه از شورای پول و اعتبار است.
تبصره 3ـ میزان تملک غیرمستقیم سهام بانک توسط اشخاص، متناسب با میزان مالکیت آنها در سهام یا سرمایه اشخاص حقوقی مشارکتکننده در سهام بانک محاسبه میشود مگر در مواردی که بنا به تشخیص بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران، آن شخص دارای کنترل و نفوذ مؤثر بر شخص حقوقی مزبور باشد. در این حالت، کل سهام متعلق به آن شخص حقوقی در بانک برای شخص مزبور نیز محاسبه خواهد شد.
تبصره 4ـ دولت در بانکهای غیردولتی که قبل از تصویب قانون اجرای سیاستهای کلی اصل 44 قانون اساسی دولتی بودهاند, میتواند حداکثر تا 20 درصد سرمایه آن بانک سهام داشته باشد.
ماده 8ـ چنانچه یک شخص حقیقی یا اعضای خانواده وی شامل همسر، فرزندان و همسران آنان، برادر، خواهر، پدر و یا مادر مجموعاً حداقل 5 درصد سهم در یک شخص حقوقی را دارا باشند، آن شخص حقوقی منحصراً تا سقفی میتواند در بانک سهام داشته باشد که با احتساب میزان تملک سهام شخص حقیقی مذکور و اعضای خانواده وی در بانک، حدود مذکور در جدول ماده 7 (حداکثر تعیین شده) نقض نشود.
ماده9ـ تملک سهام بانک از طریق ارث نیز مشمول الزامات مذکور در ماده 7 و 8 بوده و وراث و یا اولیاء قانونی آنها ملزم به فروش مازاد بر سقف ،ظرف مدت دو ماه پس از صدور گواهی حصر وراثت خواهند بود . افزایـش قهری سـقف مجاز سهام به هر طریق دیگر باید ظرف مدت سه ماه به سقفهای مجاز این ماده کاهش یابد .
ماده10ـ واگذاری سهام بانک یا حقوق و منافع ناشی از مالکیت آن از طریق اعطای وکالت به غیر ، به نحوی که حدود مجاز مذکور در ماده 7 توسط وکیل نقض گردد ، ممنوع است.
ماده11ـ خرید سهام بانک توسط خود بانک و شرکتهایی که بانک بر آنها نفوذ یا کنترل مؤثر دارد، ممنوع میباشد.
لینک کوتاه
تمامی مطالب مجله آنلاین وامیابی توسط گروه وامیابی ترجمه و تدوین گردیده است. هرگونه کپی برداری از مطالب این سایت بدون ارجاع لینک مستقیم به سایت وامیابی طبق ماده 12 قانون جرایم رایانه ای ممنوع بوده و پیگرد قانونی دارد.
نام شما : *
نظر شما : *