عطا الله زمانی افزود: این وام هیچ سودی ندارد و بلاعوض است که در قالب تفاهم نامه بنیاد مسکن و سازمان برنامه و بودجه ۳۵۰۰ واحد مسکونی ویژه مددجویان بهزیستی و کمیته امداد استان و اقشار آسیب پذیر که زیر چتر حمایتی نهادهای امدادی نیستند ساخته میشود.
او مبلغ هر فقره وام رایگان را ۳۰۰ میلیون ریال اعلام کرد و گفت: در کنار این، ۵۰۰ میلیون ریال نیز به صورت تسهیلات کم بهره در اختیار مددجویان قرار میگیرد تا بتوانند واحدهای مسکونی را بهسازی یا بازسازی و یا نوسازی کنند.
مدیر کل بنیاد مسکن استان فارس گفت: سهمیه استان فارس در این طرح ۳۵۰۰ واحد است، اما بیش از این تعداد و برای هشت هزار و ۷۳۸ واحد تشکیل پرونده شده است، از این تعداد تاکنون برای ۳ هزار و ۳۲۲ واحد قرار داد بسته شده و در ۳ هزار و ۳۴۹ واحد نیز پی کنی و اجرای عملیات ساخت آغاز شده است.
زمانی اضافه کرد: همچنین برای ۲ هزار و ۵۸۵ واحد زیر ساخت و فونداسیون اجرا شده و ۲ هزار و ۱۳۲ واحد هم در مرحله اجرای سقف است، میزان کمک بلا عوض پرداخت شده تا کنون ۲۲۴ میلیارد و ۶۵۰ میلیون ریال برآورد شده است.
مدیر کل بنیاد مسکن استان فارس اضافه کرد: ۲ هزار و ۸۹۱ متقاضی زیر پوشش کمیته امداد امام (ره)، یک هزار و ۱۶۳ متقاضی تحت پوشش بهزیستی و ۲ هزار و ۸۴۶ متقاضی که زیر پوشش نهادهای حمایتی نیستند تاکنون برای مشارکت در طرح یاد شده اعلام آمادگی کرده اند.
این مقام مسئول با اشاره به تفاهم نامه سازمان برنامه و بودجه و بنیاد مسکن برای ساخت این واحدهای مسکونی افزود: امیدواریم تا پایان امسال این طرح سامان قابل توجهی بگیرد.
بهسازی شهری بهسازی سکونتگاههای غیررسمی شامل بهبودهای کالبدی، اقتصادی، اجتماعی، سازمانی و محیطی است که در مقیاس محلی و به صورت مشارکتی میان شهروندان، گروههای محلی و مسئولین محلی، اعمال میشود. اقدامات بهسازی به طور عمومی موارد زیر را شامل میشود:
بهسازی شهری دارای ابعاد حقوقی، اقتصادی و کالبدی است. در بعد حقوقی، اصل اساسی در بهسازی سکونتگاههای غیررسمی که در اغلب کشورهای جهان پذیرفته شده است، قانونی کردن و نظم دادن به داراییها و اموالی است که شرایط متزلزل و ناامنی دارند، به ویژه زمینهایی که به طور نامعلوم و نامشخص اشغال شدهاند. تأمین امنیت اقامت و به عبارت دیگر اعطای حق مالکیت به اشغال کنندگان غیر مجاز باعث میگردد که آنها برای بهبود شرایط سکونت خود رغبت بیشتری داشته باشند. در بعد اقتصادی، هزینههای بهسازی سکونتگاههای غیررسمی بسته به نوع مداخلات میتواند بسیار اندک و در حد توان مالی ساکنان این مناطق و یا بسیار بالا و نیازمند کمکها مالی دولت، بخش خصوصی و نهادهای بینالمللی باشد. مسئله اساسی به منظور دوام منابع مالی، طراحی برنامهها به گونهای است که مبتنی بر منابع درآمدی جوامع فقیر، شهر و کشور باشد. در کنار بهسازی سکونتگاههای غیررسمی باید به توسعه اقتصادی منطقه و ایجاد اشتغال و منابع مالی پایدار برای ساکنان توجه داشت. در بعد کالبدی، بهسازی کالبدی سکونتگاههای غیر رسمی طیف وسیعی از اقدامات، از بهسازی جزئی نمای واحدهای مسکونی تا احداث شبکههای عمومی آب و فاضلاب را در بر میگیرد. بهبود وضعیت کالبدی سکونتگاههای غیررسمی علاوه بر تاثیر مستقیم بر ارتقاء کیفیت زندگی اقشار فقیر جامعه، افزایش سطح بهداشت محلات و کاهش بیماریها، به طور غیرمستقیم بر افزایش حس تعلق به مکان و در نتیجه تلاش برای بهبود هرچه بیشتر کیفیت سکونت در این محلات خواهد شد.
مطالعه و بررسي در زمينه تشخيص و تعيين نيازمندي هاي مسكن محرومان اعم از روستايي و شهري
تهيه طرح هاي هادي و اصلاح معابر در روستاها
نظارت بر پرداخت و مصرف وام هاي قرض الحسنه مسكن روستايي
تهيه و اجراي طرح هاي هادي روستايي ، طرح بهسازي مسكن روستايي
مطالعات منطقه اي و طرح هاي مطالعاتي ، بازسازي و نوسازي مناطق آسيب ديده از سوانح طبيعي
تفكيك و واگذاري زمين روستايي ، توزيع وام قرض الحسنه مسكن روستايي
تامين عادلانه امكانات
هدايت وضعيت فيزيكي روستا
ايجاد تسهيلات لازم جهت بهبود مسكن روستاييان
ماده 133
هبه
وصايت ، صلح و وقف
زمين هاي دولت وساير ارگانها ....
تامين مصالح ساختماني
بستر سازي به منظور جلب مشاركت مردم
هدايتهاي فني و ارائه خدمات فني مهندسي
اجراي طرح مسكن مهر در شهرهاي با جمعيت كمتر از 25 هزار نفر به بنياد مسكن انقلاب اسلامي به عنوان قائم مقام وزارت مسكن و شهر سازي واگذار شده است .
بنياد مسكن انقلاب اسلامي در راستاي برنامه توسعه اقتصادي و اجتماعي چهارم و پنجم (طي 10 سال ) موظف گرديد نسبت به تحقق ساخت دو ميليون واحد مسكوني مقاوم در برابر زلزله اقدام نمايد لذا كليه اقدامات اين قانون تحت عنوان طرح ويژه بهسازي مسكن روستايي به انجام مي رسد .
لینک کوتاه
تمامی مطالب مجله آنلاین وامیابی توسط گروه وامیابی ترجمه و تدوین گردیده است. هرگونه کپی برداری از مطالب این سایت بدون ارجاع لینک مستقیم به سایت وامیابی طبق ماده 12 قانون جرایم رایانه ای ممنوع بوده و پیگرد قانونی دارد.
نام شما : * این قسمت نباید خالی باشد
نظر شما : * این قسمت نباید خالی باشد